Ayurvedische massage

Stimuleer het zelfgenezend vermogen van het lichaam en hervind balans in body, mind en spirit.

Over Ayurveda

A yurveda is een duizenden jaren oud gezondheidssysteem uit India. Ayurveda is te vertalen als “de wetenschap van het leven”. In de klassieke teksten is ‘Ayur’ ofwel ‘leven’ opgebouwd uit vier aspecten; het fysieke lichaam, de geest, de ziel en de zintuigen (zicht, gehoor, aanraking, geur en smaak).

“Ayurveda is te vertalen als de wetenschap van het leven”

Er zijn overeenkomsten maar ook verschillen tussen het Oosterse en Westerse gezondheidssysteem. In tegenstelling tot het Westerse systeem, dat zich richt op het fysieke lichaam, heeft het Ayurvedische systeem altijd rekening gehouden met alle vier de aspecten. De Westerse geneeskunde blinkt uit in het oplossen van acute situaties, waar Ayurveda uitblinkt in preventie. Het streeft ernaar de ontwikkeling van onbalans naar ziekte te stoppen door zo vroeg mogelijk de onderliggende oorzaak aan te pakken.

 

 Ayurveda is naast een geneeswijze, een manier van leven die gezondheid en geluk brengt. Ayurveda gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar over welzijn in zijn geheel, zowel op fysiek als emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Goede voeding en een goed spijsverteringsproces worden in de Ayurveda beschouwd als een van de allerbelangrijkste fundamenten van onze gezondheid. Functioneert onze spijsvertering niet goed, dan worden ook ons lichaam, cellen, weefsels en de diepere transformatie-processen niet gevoed en kunnen allerlei ziekten ontstaan. In mijn werk als Vedisch lifestylecoach staan Ayurveda, Tibetaanse geneeskunde en Vedische wijsheid centraal in mijn manier van werken.

“Ayurveda is naast een geneeswijze, een manier van leven die gezondheid en geluk brengt”

 

 

Hoe Ayurvedische massage jouw kan helpen

 

In India maakt de Ayurvedische massage deel uit van de dagelijkse lichaamsverzorging. De werking van de massage is in eerste plaats activerend. Wanneer de energie in het lichaam geactiveerd word, heeft dit een gevoel van ontspanning tot gevolg. Er word tamelijk stevig (maar niet pijnlijk) gemasseerd. De massage heeft ook een reinigend effect en helpt om gifstoffen die in het lichaam vast zitten te verwijderen, waardoor er ruimte komt voor meer vitale energie.  De massage kan uitgevoerd worden met speciale kruidenmengsels of essentieel olies die geselecteerd worden ten behoeve van een specifieke klacht of onbalans. Deze kruidenmengsels hebben een therapeutisch effect. De Ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij ook het hoofd en gezicht behandeld word.

DUUR VAN EEN AYURVEDISCHE MASSAGE 90 MINUTEN

 

 

 

 

De effecten van een Ayurvedische massage

 

 • Het verbetert de bloedcirculatie.
 • Het verhoogt de weerstand.
 • Het brengt lichamelijke en geestelijke ontspanning tot stand en helpt mee stress en hoofdpijn op te heffen.
 • Het versterkt en ondersteunt het zenuwstelsel en verlicht klachten hier uit voortkomend.
 • Het stimuleert de functies van de vitale organen.
 • Het helpt de spieren en gewrichten versoepelen.
 • Vermindert zowel geestelijke al fysieke vermoeidheid.
 • Het helpt het gezichtsvermogen te verbeteren.
 • Geeft een goede nachtrust.
 • Bevordert een langer leven.
 • Maakt de huid zacht, soepel en sterk.
 • Draagt bij aan bewustwording.
 • Helpt bij het verminderen van klachten zoals; rugpijn, nekklachten,rsi, whiplash, reuma, spijsverteringsklachten.

 

Wil jij meer grip op je gezondheid en een stralend welzijn creeren? Ontvang mijn gratis Vedische lifestyle training en…..

“Ontdek je inner nature”

Schrijf je in en ontvang de test, e-book en 3 GRATIS videos in jouw inbox. Je gegevens zijn veilig en zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt, of aan derden worden doorgegeven. Liefs, Sharon

Wat is inbegrepen in de training

 • Lessen met praktische en toegankelijke informatie

 • Een werkboek met opdrachten om je innerlijke natuur te ontdekken

 • Audio opnames met een thema

 • Video’s met uitleg

“Vedische lifestyle is een manier van leven die welzijn en geluk brengt”

Het is al duizenden jaren oud!

A yurveda en Tibetaanse geneeskunde zijn duizenden jaren oude gezondheidssystemen uit India en Tibet, gebaseerd op boeddhistische filosofie en psychologie. Het verklaart alles wat bestaat (met een vorm zoals mens, dier, lucht, wereld,  sterren), of niet bestaand (zonder vorm, zoals vormloze goden, geesten). In de wereld komt dit voort uit de geest en de vijf elementen.

De geest en de vijf elementen manifesteren zich in de vorm van energie en grove materialen, onderverdeeld in drie aspecten; lichaam, energie en geest,

 
die in het menselijk lichaam weerspiegeld worden. De Tibetaanse geneeskunde gaat uit van een onlosmakelijk verband tussen lichaam en geest. In deze eeuwenoude heelkunst wordt ziekte gezien als een uit balans raken van de drie basisenergieën: wind-, gal- en slijmenergie. Die disbalans ontstaat zodra deze basisenergieën verstoord raken door bijvoorbeeld emoties, wisseling van de seizoenen, eetwijze, gedrag en ziekteverwekkers van buitenaf spelen een belangrijke rol. De basis voor de kunst van leven en helen ligt in het in harmonie zijn van deze energieën.

Er zijn overeenkomsten maar ook verschillen tussen het oosterse en westerse gezondheidssysteem. In tegenstelling tot het westerse systeem, dat zich richt op het fysieke lichaam, heeft het oosterse systeem altijd rekening gehouden met de drie aspecten (body, mind en spirit). De westerse geneeskunde blinkt uit in het oplossen van acute situaties, waarbij oosterse geneeskunde uitblinkt in preventie. Het streeft ernaar de ontwikkeling van onbalans naar ziekte te stoppen door zo vroeg mogelijk de onderliggende oorzaak aan te pakken en dieper inzicht te verwerven in fysiek en emotioneel welzijn door bewustwording te geven in de individuele innerlijke natuur. Vedische geneeskunde is naast een geneeskunde, ook een manier van leven die stralend welzijn en geluk brengt. Het gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar over welzijn in zijn geheel, zowel op fysiek als emotioneel, mentaal en spiritueel vlak waarin geest en lichaam gelijke aandacht krijgen.

Vedische geneeskunde is te vertalen als de wetenschap van het leven

Laat jezelf inspireren

Ik deel graag mijn kennis met jou en daarom heb ik een aantal e-books gemaakt met holistische inzichten en tal van praktische tips voor het dagelijks leven gebaseerd op oud Indiase en Tibetaanse tradities van wijsheid. Ze dienen als praktische gids om je inzicht te geven in het aanwenden van een natuurlijk, bewust en stralend welzijn.

Made by Sharon Zaal © 2019 | All Rights Reserved | Privacyvoorwaarden | Fotografie Lea Sas