April is de maand van schoonmaken, ons huis traditioneel gezien, maar ook ons lichaam. Er zijn vele verschillende manieren om dit te doen en natuurlijk is dat weer afhankelijk van de dominant zijnde basisenergieen in ons lichaam.

Iets wat echter voor iedereen geldt is het drinken van gekookt water. In de Vedische Geneeskunde wordt gekookt water gezien als het eerste medicijn omdat het ondersteunend werkt naar het spijsverteringssysteem, hierdoor is het 
gemakkelijker om de essenties uit het eten op te nemen. Onze lichaams conditie verbetert zich automatisch, waardoor b.v vermoeidheid kan verdwijnen.

In deze tijd van het jaar is het vooral behaaglijk, het balanceert de wind energie en het helpt het overtollige slijm wat we in de winter in ons systeem opgeslagen hebben op te lossen. Tegelijkertijd activeert het de stoelgang als je ’s ochtends voor het ontbijt 2 glazen warm gekookt water drinkt. Het drinken van 1 tot 2 liter gekookt water voor 1 of 2 weken in deze tijd van het jaar help ons om ons lichaam te reinigenen in een betere conditie te brengen. 

Dus probeer eens i.p.v (kruiden)thee of koud water gewoon wat vaker warm gekookt water te drinken. Zorg dat je alles bij elkaar weer niet teveel vloeistof drinkt, waardoor je alle vitaminen en mineralen weer uit plast. Na de reinigingsperiode kun je volstaan met ’n glas gekookt water na de maaltijd.

Verdere aanbevelingen die het algeheel welzijn kunnen bevorderen;
– Aromatherapie met etherische oliën zoals; muskus, geranium, kardemom, jasmijn, roos, nootmuskaat, vanille. 
– Padabhyanga (ayurvedische massage van de voeten). Of voor het slapen gaan de benen en voeten masseren met sesam of amandelolie.
– Wandelen in bloementuinen.
– Besteed bijzondere aandacht aan het dagelijks schoonmaken van de openingen van het hoofd oren, ogen en mond en de uitscheidingskanalen.
– April is bij uitstek geschikt om een klysma of reinigingskuur zoals bijvoorbeeld een galblaas, nier en leverreiniging te volgen.

Foto: Pixabay
HARTEGROET,

Share This