Hi! Ik ben Sharon

Al op jonge leeftijd

ben ik geïnspireerd en gefascineerd geraakt door het land Tibet, Boeddhisme, Sjamanisme, natuurgeneeskunde, edelstenen, psychologie en Astrologie. Deze kennis heeft mij geholpen om  helderheid te krijgen in wat mij en anderen beweegt en hielp mij door ziekte en tegenslagen heen, waardoor ik leerde te verbinden met mijn authentieke zelf. Vanuit deze bewustwording kreeg mijn leven richting en zingeving. Naast het geven van consulten en trainingen, werk ik parttime bij Werkdag BV in Cruquius, waar ik mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling als op werkgebied  richting arbeidsparticipatie. In de webshop vind je natuurlijke en ambachtelijke producten waar ik achter sta en van bijdrage kunnen zijn voor het verbeteren van je algehele welzijn. Het is mijn missie om te laten zien waarom je hier bent en wat jouw unieke kracht is, want dan….. 

Meer over mij…

G

edurende mijn leven ben ik verder geïnteresseerd geraakt in persoonlijkheid, verscheidenheid in karakter en de gedrevenheid van de mens en zijn ontwikkeling. Ik studeerde Sociaal Pedagogisch werk en tijdens mijn studie werd mijn visie duidelijker en raakte ik geïnteresseerd in bewustwording. 

“Ik hield mij bezig met de grote vragen van het leven maar kon niet alles vinden in het Westerse denken, dus begon ik de oude leerringen van oosterse wijzen te bestuderen”

Na mijn studie voltooid te hebben reisde ik af naar Australië, Amerika, Mexico, Centraal Amerika en Brazilië om edelstenen te zoeken, mijn zelfstandigheid te vergroten en om in contact te komen met inheemse volkeren. Na deze reizen keerde ik terug naar Nederland en kwam thuis te zitten door een sportongeval. Dit was voor mij een keerpunt in mijn leven en ik besloot officieel toevlucht tot het Tibetaans Boeddhisme te nemen en verdere studie in deze richting te volgen.

Ik ontving een Boeddhistische naam, DECHEN PALMO, wat stralende vrouw van gelukzaligheid en vreugde betekent en kreeg begeleiding van meerdere Tibetaanse meesters vanuit diverse tradities op het gebied van Tibetaans Boeddhisme, geneeskunde, Sjamanisme, Astrologie en lithotherapie.

Ik volgde een 4-jarige hbo opleiding tot docent yoga en wijsbegeerte bij Saswitha te Bilthoven en opende mijn eigen yogastudio. Verder schoolde ik me in Ayurveda en startte met een 7-jarige studie Tibetaanse geneeskunde en Astrologie bij het Tibetan Medicine Education Centre.

Met mijn opgedane kennis startte ik een ontdekkingstocht naar mijn eigen kern. Dit gaf mijn leven sturing en zingeving waardoor ik dichter bij mezelf kwam te staan en ontdekte wie ik in essentie ben. Om mijn kennis verder te professionaliseren en verdiepen, ben ik gestart met de studie Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. 

Met de kennis van opleidingen, mijn werkgebied en levenservaring help ik middels het geven van consulten, individuele ontwikkelings-trajecten en lezingen mensen om zichzelf te hervinden. En om deze (h)erkenning van hun authentieke zelf, tot leidraad voor hun leven te maken om zo een bewuster, gelukkiger en betekenisvol leven te kunnen leiden. 

 

Dechen Palmo

Radiant Woman of Joy & Bliss

De Vedische wijsheden zijn mijn fundament. Ze zijn voor mij de voorstelling van het hele universum en oneindig aan mij verbonden zoals een kind aan de moeder……

Vedische wijsheid als gids op je levenspad

 

Vedische wijsheid biedt holistische inzichten en tal van praktische tips voor het dagelijks leven gebaseerd op de oud Indiase en Tibetaanse traditie van wijsheid.  Deze eeuwenoude kennis heeft ten doeleinde door natuurgeneeskunde, Astrologie, yoga, meditatie en energetica, diepgaande heling te bewerkstelligen voor het algeheel welzijn. Door HELDERHEID te ontwikkelen in je INNERLIJKE NATUUR, creer je ZELFVERTROUWEN en het vermogen tot BEWUSTWORDING van je essentie waardoor je jouw AUTHENTIEKE KRACHT leert kennen. Er ontstaat ruimte om innerlijk leiderschap te ontplooien en deze tot leidraad voor je leven te maken. Waardoor je leert jezelf te accepteren voor de unieke persoon die je bent en mag ZIJN. In je leven leer je van anderen maar ook door naar jezelf te kijken. Je bent jouw eigen gids op het pad dat je bewandelt. Gidsen zijn nodig om helderheid te brengen en inzicht te geven door je de weg te wijzen die je weer thuis brengt. Daar waar jij wilt zijn. 

 

Biedt holistische inzichten en tal van praktische tips voor het dagelijks leven, gebaseerd op de oud Indiase, en Tibetaanse tradities van wijsheid die helpen om opnieuw heelheid te bewerkstelligen in geest, lichaam, gedrag en omgeving. Vedische geneeskunde is naast een geneeswijze, ook een manier van leven die gezondheid en geluk brengt. Het gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar ook over welzijn in zijn geheel, zowel op fysiek, als emotioneel, mentaal en spiritueel vlak.  Met een Vedisch consult krijg je inzicht in het functioneren van je algehele fysieke en mentale gezondheidstoestand.

Jyotish betekent in het Sanskriet ‘Wetenschap van het licht’. Het is het oude astrologische systeem dat door wijzen en zieners in India en Tibet millennia lang is gebruikt. Met Vedische Astrologie help ik je om bewust te worden van jouw individuele lotsbestemming, wat inzicht geeft in jouw leven en het pad wat je bewandeld. In de Vedische consulten maak ik gebruik van Vedische Astrologie om inzicht te verwerven in je algehele gezondheid. In mijn blog berichten en nieuwsbrieven, deel ik inzichten en horoscoop voorspellingen waarvan ik denk dat dit van waarde voor je kan zijn.

 

Beoefening van yoga en meditatie is bedoeld onze geest en ons lichaam opnieuw te verbinden met hun gemeenschappelijke bron, die zuiver bewustzijn of Spirit is, tot het niveau van perfecte gezondheid en geestelijke vrijheid. Tijdens de yoga les schenk ik naast het uitvoeren van de yoga asana’s veel aandacht voor de verbinding van adem en meditatie. Iedere les heeft een ander thema waarin filosofie en selfcaretips onderdeel van de les zijn. Het beoefenen van yoga bevorderen het geestelijk en lichamelijk welzijn. Het draagt bij tot een goede lichaamshouding, een bewuste adem en bewustzijnswording. Door een waakzame en ontspannen geest ontstaat er ruimte voor groei van zelfvertrouwen en een bewuste focus.

De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam en spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Ze zijn van invloed op lichaamsfuncties en op onze emoties en hebben ieder een unieke taak. De chakra’s dienen als wegwijzer in het verkrijgen van dieper inzicht in jezelf, jouw persoonlijkheid, hoe jij je voelt en hoe je deze gevoelens kunt herkennen en op diverse manieren balans in je leven kunt creëren.  In de consulten, yogalessen en trainingen die ik geef, werk ik met de kennis van de chakra’s om psychosomatiek inzichtelijk en tastbaar te maken.

Helende stenen en mineralen zijn opgebouwd uit dezelfde bestanddelen van het lichaam en van de natuur. Edelstenen en mineralen zijn van grote waarde voor ons welzijn. Met hun veelzijdige werking helpen de stenen ons om balans te creëren. Edelstenen kunnen voor allerlei zaken worden ingezet. Edelstenen wisselen energieën met ons uit. Ze helen en werken mee aan een betere balans. Naast het geven van advies over het gebruik van edelstenen, verkoop ik een kleine selectie ambachtelijk geslepen edelstenen in de webshop.

 Bij energetisch lichaamswerk wordt contact gemaakt met onbewuste geblokkeerde delen in onszelf. Energetisch lichaamswerk heeft een directe uitwerking op de gevoelslaag en de denkwereld. Dit brengt inzicht en vergroot onze mogelijkheden. In lichaamsbewustzijn komen inzicht en voelen samen. Dieper contact met het lichaam betekent dieper contact met je authentieke zelf. Met wie jij echt bent en dus met je talenten, innerlijk weten en je kracht. Een sessie energetisch lichaamswerk levert een effectieve bijdrage aan trauma verwerking op zowel geestelijk als lichamelijk vlak. Tijdens het consult word er gekeken naar welke behandelmethode het beste bij jou past. Een week na de sessie vindt er een terugkoppeling plaats.

Zijn specifieke ademoefeningen, waarbij je de adem leert te beteugelen en sturing leert geven. De ademoefeningen hebben invloed op lichaam en geest waardoor je via je adem invloed krijgt op je fysieke lichaam en op je  emotionele en gemoedstoestand. In alle consulten die ik geef schenk ik veel aandacht voor de adem en krijg je zonodig oefeningen mee, die je thuis kunt uitvoeren. Adem is onze levenskracht en door hiermee te verbinden geeft de adem ons toegang om heelheid en evenwicht in je geest en lichaam te ervaren.

Het leven kan een uitdaging zijn. Elk mens zoekt zingeving en  gelukkig en ieders weg is uniek. Ik help je graag op weg…

Made by Sharon Zaal © 2019 | All Rights Reserved | Privacyvoorwaarden | Fotografie Lea Sas