Hi! Ik ben Sharon

Door het verbinden met je innerlijke natuur kun je door het leven van je spirituele essentie een stralend welzijn creëren. 

Hi! Ik ben 

Sharon Zaal 

Ik heb mijn leven gewijd aan het begrijpen van spirituele essentie door studie en beoefening van Vedische wijsheid. Ik help anderen in hun reis naar een betekenisvol leven. Zodat je helderheid krijgt in jezelf en kunt verbinden met je authentieke zelf. Dit doe ik door te EMPOWEREN waardoor jij het leven kunt creëren dat bij je past. Met PUURHEID leert te spreken en kunt leven vanuit je HART. Met mijn compassievolle begeleiding geef ik je HELDERHEID, ZELFVERTROUWEN, en het vermogen tot BEWUSTWORDING van je ESSENTIE, waardoor je jezelf kunt accepteren als de unieke persoon die je bent. Je de wereld kan laten zien waarvoor je hier bent. Want dan…. 

Over mij

A

 

l zolang ik me kan herinneren ben ik geïnspireerd en gefascineerd door mensen, het land Tibet en Boeddhisme. Gedurende mijn leven ben ik verder geïnteresseerd geraakt in persoonlijkheid, verscheidenheid in karakter en de gedrevenheid van de mens en zijn ontwikkeling. Ik studeerde Sociaal Pedagogisch Werk met het doel om vaardigheden aan te leren waarmee ik mensen kon helpen hun leven weer zelf op te pakken. Tijdens mijn studie werd mijn visie duidelijker en raakte ik geïnteresseerd in spiritualiteit.

“Ik hield mij bezig met de grote vragen van het leven maar kon mij niet vinden in het Westerse denken, dus begon ik de oude leerringen van oosterse wijzen te bestuderen”

Op 21-jarige leeftijd reisde ik af naar Australië om edelstenen te zoeken, me los te maken van het thuisfront en mijn zelfstandigheid te vergroten. Verder reisde ik door Amerika, Mexico, en Centraal Amerika en Brazilië om te golfsurfen en het Tibetaans Boeddhisme te bestuderen en mezelf te ontdekken. Na deze reizen keerde ik terug naar Nederland en verbrijzelde mijn voet door een sportongeval. Het was tijd om het roer om te gooien en besloot officieel toevlucht tot het Tibetaans Boeddhisme te nemen.

Ik ontving mijn Boeddhistische naam, DECHEN PALMO, wat stralende vrouw van grote gelukzaligheid en vreugde betekent. Ik kreeg begeleiding van meerdere Tibetaanse meesters vanuit diverse tradities op het gebied van Tibetaans Boeddhisme, geneeskunde, sjamanisme, intuïtieve ontwikkeling en astrologie. 

Vervolgens volgde ik een 4-jarige hbo opleiding tot docent yoga en wijsbegeerte bij Saswitha te Bilthoven. In deze tijd opende ik mijn eigen yogastudio en schoolde me verder in Ayurveda en startte met een 7-jarige studie Tibetaanse geneeskunde en astrologie. 

In 2017 besloot ik door privé omstandigheden te stoppen met de activiteiten in de studio. Ik bevond mijzelf op het grootste keerpunt in mij leven, en wilde een nieuwe start maken.

Het was in deze periode van introspectie dat ik door Vedische Wijsheid over mijn persoonlijke bewustwording en ontwikkeling leerde en mijn Dharma (levensdoel) ontdekte, sindsdien is mijn leven nooit meer hetzelfde geweest. 

Door de ontdekkingstocht naar mijn eigen kern en door op zoek te gaan naar mijn identiteit, dromen, creativiteit en talent ontdekte ik mijn ware potentieel. Mijn leven kreeg sturing en ervaarde meer zingeving omdat ik leerde om de eeuwenoude Vedische kennis toe te passen als leidraad voor mijn persoonlijke ontwikkeling, waardoor ik de regie over mijn eigen leven kreeg. Ik voelde me completer doordat ik leerde dichter bij mezelf te staan. Mijn leven werd naar een hoger niveau getild en ik leerde mijzelf volledig accepteren zoals ik in werkelijkheid ten volle ben. 

Ik hervond mijn passie voor de oceaan, surfen, gitaar spelen en zingen. Het uitten van mijn creativiteit en de oceaan helpen om me te verbinden met mijn intuïtie, innerlijke natuur en de stroom van het leven. Met de kennis van talloze studies en opleidingen op het gebied van bewustwording, persoonlijke groei, transformatie. leiderschap, mijn werkgebied en levenservaring help ik middels het geven van consulten, workshops en lezingen mensen om zichzelf te hervinden. 

En om deze (h)erkenning van hun STRALENDE ZELF, tot leidraad voor hun leven te maken om zo een bewuster, gelukkiger en betekenisvol leven te kunnen leiden en je het leven kunt leiden waarvoor je op aarde bent gekomen”.

 

Dechen Palmo

Stralende vrouw van grote

gelukzaligheid en vreugde

De Vedische gezondheidsleer en het Tibetaans Boeddhisme zijn mijn fundament. Ze zijn voor mij de voorstelling van het hele universum en oneindig aan mij verbonden zoals een kind aan de moeder……

Over Vedische wijsheid 

 

Vedische wijsheid biedt holistische inzichten en tal van praktische tips voor het dagelijks leven gebaseerd op de oud Indiase en Tibetaanse traditie van wijsheid.  Deze eeuwenoude kennis heeft ten doeleinde door natuurgeneeskunde, astrologie, yoga, meditatie en energetica, diepgaande heling te bewerkstelligen voor het algeheel welzijn waarbij preventie voorop staat. Door HELDERHEID te ontwikkelen in je INNERLIJKE NATUUR, creeer je ZELFVERTROUWEN en het vermogen tot BEWUSTWORDING van je essentie waardoor je jouw AUTHENTIEKE KRACHT leert kennen. Er ontstaat ruimte om innerlijk leiderschap te ontplooien en deze tot leidraad voor je leven te maken. Waardoor je leert jezelf te accepteren voor de unieke persoon die je bent en mag ZIJN.

 

Een gids op je levenspad

In je leven leer je van anderen maar ook door naar jezelf te kijken. Je bent jouw eigen gids op het pad dat je bewandelt. 

Gidsen zijn nodig om helderheid te brengen en inzicht te geven door je de weg te wijzen die je weer thuis brengt. Daar waar jij wilt zijn. 
Of je nu op zoek bent naar de wijsheid om jezelf te begrijpen en om goede keuzes te maken, of je staat op een kruispunt in je leven. Als je even de weg kwijt bent, wees gerust jij weet precies wat je moet doen en waar je naartoe moet. Open je hart en ik help je graag de afslag te nemen zodat je niet meer hoeft te twijfelen of je onzeker te voelen in het bewandelen van jouw weg.

“Vedische lifestyle is een manier van leven die welzijn en geluk brengt”

Het is al duizenden jaren oud!

A yurveda en Tibetaanse geneeskunde zijn duizenden jaren oude gezondheidssystemen uit India en Tibet, gebaseerd op boeddhistische filosofie en psychologie. Het verklaart alles wat bestaat (met een vorm zoals mens, dier, lucht, wereld,  sterren), of niet bestaand (zonder vorm, zoals vormloze goden, geesten). In de wereld komt dit voort uit de geest en de vijf elementen.

De geest en de vijf elementen manifesteren zich in de vorm van energie en grove materialen, onderverdeeld in drie aspecten; lichaam, energie en geest,

die in het menselijk lichaam weerspiegeld worden. De Tibetaanse geneeskunde gaat uit van een onlosmakelijk verband tussen lichaam en geest. In deze eeuwenoude heelkunst wordt ziekte gezien als een uit balans raken van de drie basisenergieën: wind-, gal- en slijmenergie. Die disbalans ontstaat zodra deze basisenergieën verstoord raken door bijvoorbeeld emoties, wisseling van de seizoenen, eetwijze, gedrag en ziekteverwekkers van buitenaf spelen een belangrijke rol. De basis voor de kunst van leven en helen ligt in het in harmonie zijn van deze energieën.

Er zijn overeenkomsten maar ook verschillen tussen het oosterse en westerse gezondheidssysteem. In tegenstelling tot het westerse systeem, dat zich richt op het fysieke lichaam, heeft het oosterse systeem altijd rekening gehouden met de drie aspecten (body, mind en spirit). De westerse geneeskunde blinkt uit in het oplossen van acute situaties, waarbij oosterse geneeskunde uitblinkt in preventie. Het streeft ernaar de ontwikkeling van onbalans naar ziekte te stoppen door zo vroeg mogelijk de onderliggende oorzaak aan te pakken en dieper inzicht te verwerven in fysiek en emotioneel welzijn door bewustwording te geven in de individuele innerlijke natuur. Vedische geneeskunde is naast een geneeskunde, ook een manier van leven die stralend welzijn en geluk brengt. Het gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar over welzijn in zijn geheel, zowel op fysiek als emotioneel, mentaal en spiritueel vlak waarin geest en lichaam gelijke aandacht krijgen.

Vedische geneeskunde is te vertalen als de wetenschap van het leven

Het leven kan een uitdaging zijn maar iedereen zoekt overal naar de ervaring van duurzaam geluk. We zijn allemaal AUTHENTIEK, dus geluk is voor iedereen anders. Als je op zoek bent naar helderheid, ben je op de juiste plek.

IK HELP JE GRAAG OP WEG

Made by Sharon Zaal © 2019 | All Rights Reserved | Privacyvoorwaarden | Fotografie Lea Sas